NECTAR DE PERE

Incrediente: 1 kg pere, 1/2 l apa, 0,6 kg zahar

Preparare: Nectarul de pere este poate cel mai bun nectar de fructe, perele fiind fructe foarte parfumate. In anii in care perele se fac din belsug este un mod excelent de a conserva savoarea lor pentru zilele de iarna, mai ales ca perele sunt fructe care tin putin, in special in zilele calduroase.
Nectarul de pere se poate consuma proaspat sau se poate pasteuriza pentru a se conserva in sticle.
Nectarul proaspat de pere se prepara din pere proaspete, bine coapte, spalate, curatate de samburi. Perele se fac piure la mixer (cu gheara de pasat sau in blender, daca nu avem mixer special). Pentru a indeparta zonele tari, pietroase, care se formeaza in pere in jurul samburilor, si pentru a fi mai cremos, putem trece nectarul de pere printr-o sita de inox. Nectarul de pere preparat astfel se indulceste dupa gus

Ultimele produse cu reduceri