Retete culinare

Cautare retete culinare

  • Pandişpan vesel

    Pandişpan vesel

    Mod De Preparare1. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, după care se adaugă zahărul şi se amestecă în continuare. 2. Se mixează gălbenuşurile cu 8 linguri de ulei, puse una câte una, după care se adaugă zahărul vanilat, făina turnată în ploaie şi se amestecă încet. 3. Peste compoziţia de...

  • Tartă fragedă cu bezea

    Tartă fragedă cu bezea

    Mod De Preparare1. Se zdrobeşte drojdia, se pune în lapte şi se lasă să se dizolve şi să dospească. 2. Separat, se amestecă într-un castron zahărul, făina şi sarea. Peste ele se pune laptele cu drojdia şi un tul şi se frământă bine. Se lasă aluatul să dospească la cald, timp de 30 de minute. 3. Între timp, se spală prunele, se sco...

  • Pacheţele surpriză

    Pacheţele surpriză

    Mod De Preparare1. Se unge foia de plăcintă cu un ou bătut şi se taie în pătrate. 2. Se spală bine prunele, se scot sâmburii şi se taie în jumătate. Într-o tigaie se caramelizează zahărul şi se trec prunele prin el. 3. Pe fiecare pătrat de foaie de plăcintă se aşază câte trei jumătăţi de prune caramelizate, după care se unesc câte...

  • Reteta Dulceata de fragi, zmeura sau mure

    Reteta Dulceata de fragi, zmeura sau mure

    Pentru dulceata de fragi, zmeura sau mure, fructele proaspete se curata de frunze si se clatesc la jet de apa rece. Dupa aceea, le punem in cratita, alternativ cu zaharul si zeama de lamaie, ca sa stea timp de trei pana la patru ore sa-si lase zeama. Se fierbe compozitia la foc tare pentru ca sa se lege siropul repede si ca sa-si pastreze cul...

  • Mousse de mandarine şi caramel

    Mousse de mandarine şi caramel

    Mod De Preparare1. Se prepară mousse-ul de mandarine. Se înmoaie gelatina într-un castron cu apă. 2. Separat, într-o cratiţă se amestecă gălbenuşurile de ou cu zahărul. 3. Se storc mandarinele, până se obţin 500 ml suc proaspăt. 4. Se toarnă sucul obţinut peste crema de gălbenuşuri şi se pune la fiert pe baie de aburi pentru aprox...

  • Coşuleţe italieneşti

    Coşuleţe italieneşti

    Mod De Preparare1. Se întind foile de plăcintă şi se ung cu ouăle bătute. 2. Se taie cu un pahar sau cu forme speciale de patiserie. Se tapetează formele de brioşe cu unt şi făină şi se pun bucăţile de aluat. 3. Se dau la cuptorul încins pentru 25 de minute. Între timp, se prepară crema de vanilie: se amestecă laptele cu amidonul,...

  • Mișmaș bulgăresc

    Mișmaș bulgăresc

    Mod De Preparare1. Legumele se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe. Pătrunjelul se spală şi se toacă fin. Brânza se fărâmiţează uşor. 2. Într-o tigaie, se pune uleiul la încins. Se adaugă ceapa şi se căleşte, până capătă o nuanţă aurie. Se adaugă apoi ardeii şi roşiile, se amestecă şi se lasă cam 5 minute, la foc potrivit, să se ...

  • Crochete cu șuncă

    Crochete cu șuncă

    Mod De Preparare1. Caşcavalul şi cartofii fierţi se dau pe răzătoare. Se amestecă bine, până ce devin ca o pastă fină. 2. Se adaugă oul, uleiul de măsline, sarea şi piperul, după gust. Se amestecă bine. Se modelează crochetele. 3. Se încinge uleiul şi se prăjesc crochetele în el până prind o culoare roşcată. Se scot pe un platou c...

  • Brioșe cu banane

    Brioșe cu banane

    Mod De Preparare1. Se aprinde cuptorul şi se lasă la încins, la foc potrivit. 2. Bananele se curăţă şi se pasează bine. Amestecând uşor, se încorporează treptat, în piureul de banane, ouăle şi zahărul. Se adaugă untul topit şi restul ingredientelor şi se amestecă bine, până se obţine o compoziţie omogenă. 3. Pasta obţinută se toar...

  • Sandvișuri delicioase

    Sandvișuri delicioase

    Mod De Preparare1. Într-un bol, se amestecă bine carnea, ceapa tocată, ouăle şi condimentele. Compoziţia se repartizează uniform, în mod egal, pe fiecare felie de pâine. 2. Într-o tavă de copt, se aşază feliile de pâine cu carne. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, cam 10 minute....

  • Supă parfumată

    Supă parfumată

    Mod De Preparare1. Toate legumele se curăţă şi se spală. Cartofii se taie cuburi, usturoiul feliuţe, varza fâşii, iar restul cubuleţe. 2. Într-o oală, se pune la încins o lingură de ulei de măsline. Se adaugă ceapa şi se căleşte până devine translucidă. Se pune şi usturoiul, apoi celelalte legume şi restul de ulei. Se adaugă cimbr...

  • Fondante parfumate

    Fondante parfumate

    Mod De Preparare1. Untul se freacă spumă cu fructoza. Se adaugă laptele condensat, fulgii de ciocolată şi esenţele, nuca de cocos şi fulgii de migdale sau nuca măcinată. 2. Ciocolata neagră se rupe bucăţi şi se pune la topit pe baie de abur. Când s-a topit, se ia de pe foc şi se toarnă peste ea frişca lichidă, amestecând încontinu...

  • Crochete japoneze

    Crochete japoneze

    Mod De Preparare1. Cartofii se curăţă, se spală şi se taie cuburi. Se pun la fiert, până se înmoaie, apoi se pasează ca pentru piure. 2. Într-o tigaie, se pune la încins puţin ulei. Se adaugă ceapa şi se căleşte. Se pune şi carnea tocată și se amestecă bine. Când şi-a schimbat culoarea, se ia de pe foc. 3. Când cartofii şi carnea ...

  • Supă de conopidă

    Supă de conopidă

    Mod De Preparare1. Conopida se curăţă, se desface bucheţele şi se pune în apă cu sare, timp de o jumătate de oră. Între timp, se curăţă, se spală şi se taie ceapa peştişori. 2. Se toarnă într-o oală 1 l de apă şi se lasă să dea în clocot. Când fierbe, se adaugă conopida, bine clătită în mai multe ape. După ce dă un clocot, se adau...

  • Dulceaţă de zmeură

    Dulceaţă de zmeură

    Mod De Preparare1. Se spală zmeura, se rup codiţele şi se pune pe o sită să se scurgă, după care se cântăreşte un kilogram. Se cântăreşte aceeaşi cantitate de zahăr, apoi se pun împreună într-o cratiţă. 2. Se scutură cratiţa, astfel încât fructele să se amestece bine cu zahărul şi se lasă apoi la rece, 2-3 ore. 3. După ce s-a scos...

  • Dulceaţă de agrişe

    Dulceaţă de agrişe

    Mod De Preparare1. Se spală agrişele şi se lasă la scurs, într-o sită. Se cântăreşte un kilogram de fructe şi unul de zahăr, apoi se pun împreună într-o cratiţă şi se lasă la macerat, 3-4 ore. 2. Se dau să fiarbă, la foc mic, 20-30 de minute, până începe să se îngroaşe siropul. Se ia o linguriţă de sirop şi se încearcă într-un pah...

  • Dulceaţă de rubarbă

    Dulceaţă de rubarbă

    Mod De Preparare1. Se curăţă tijele de rubarbă şi se taie bucăţele cam de 1,5-2 cm, apoi se pun la macerat cu zahăr, de seara până dimineaţa. 2. A doua zi, se scurge siropul lăsat şi se pune la foc potrivit cu esenţa de vanilie. 3. Când începe să se lege, se adaugă bucăţelele de rubarbă macerate. Apoi se adaugă zeama de la lămâie....

  • Reteta Tort Diplomat cu capsuni

    Reteta Tort Diplomat cu capsuni

    Tortul Diplomat este delicios. Pentru a prepara acest tort diplomat se pune gelatina la înmuiat în 50 ml zeama compot. Se ia zeama de la compot si se pune la bain-marie cu gelatina pânã se dizolvã. Se lasã sã se rãceascã apoi se adaugã gãlbenusurile batute. Separat se bat albusurile spumã cu zahãrul si se încorpor...

  • Reteta Omleta pentru pofticiosi

    Reteta Omleta pentru pofticiosi

    Omleta pentru pofticiosi este delicioasa. Pentru a prepara aceasta omleta, intr-o farfurie adanca, se bat bine cele 4 oua cu un praf de sare. Cand s-au omogenizat ouale, se adauga cascavalul razuit in prealabil; eu am folosit razatoarea mare, bucatile de cascavala mai mari simtindu-se mai bine in produsul finit. I...

  • Reteta Friptura tiganeasca

    Reteta Friptura tiganeasca

    Friptura tiganeasca este o mancare de carne delicioasa si traditionale. Se taie ceafa de porc in felii si se pune la marinat peste noapte in lapte si usturoi. Bucatile de carne sa fie acoperite cu lapte. A doua zi,se sterge carnea cu prosoape absorbante de unica folosintese si se adauga condimentele. Se pun bucatile de carne in ta...

  • Reteta Budinca de tapioca cu matcha

    Reteta Budinca de tapioca cu matcha

    Budinca de tapioca cu matcha este un desert delicios si foarte sanatos, ce se poate prepara in doar jumate de ora. Tapioca este un amidon extras din radacina de casava sau manioc, cum mai este cunoscut. In comert, se gaseste sub forma unor mici perle si se foloseste mai ales la deserturi. Matcha este pudra care ...

  • Reteta Rudolf, renul cu nasul rosu

    Reteta Rudolf, renul cu nasul rosu

    Rudolf, renul cu nasul rosu este un aperitiv deosebit ce se poate prepara foarte simplu, dar care are un aer de sarbatori si este perfect pentru copii. Se pun covrigeii in locul urechilor. Se taie capetele maslinei, care se pun in locul ochilor. Din rosie se taie nasul si se asambleaza. Lasati copii sa va ajute si aveti ocazia sa-i invatati c...


Ultimele retete