Retete culinare

Cautare retete culinare

  • Reteta Salata de fasole cu sos de vin

    Reteta Salata de fasole cu sos de vin

    Salata de fasole cu sos de vin se prepara asa: se amesteca cu grija intr-un vas fasolea, ceapa, ardeiul si patrunjelul. Se combina ingredientele din sos si se amesteca bine. Se toarna sosul peste fasole si se amesteca cu grija, dupa care se da la rece cel putin o ora, pentru ca aromele sa se amestece.Al...

  • Aroma di Cuba

    Aroma di Cuba

    Mod De Preparare1. Se amestecă apa, zahărul, anasonul stelat, cuişoarele şi scorţisoara într-o cratiţă. Se ţin la foc mic, amestecând până ce se dizolvă zahărul. Se măreşte flacăra şi se fierbe (circa 10 minute), fără a amesteca, până ce siropul capătă o culoare aurie.2. Se lasă să se răcească, ...

  • Exotic Dream

    Exotic Dream

    Mod De Preparare1. Se toarnă sucul de portocale, apoi lichiorul de curacao şi votca într-un pahar rece.2. Se pune câte o felie de portocală pe marginea paharului, iar alături, pe o ţepuşă ca cea pentru frigărui, se pun două boabe de cireşe şi câte un cubuleţ de ananas. La final, se pun cuburi de...

  • Oranjadă siciliană

    Oranjadă siciliană

    Mod De Preparare1. Se stoarce sucul din cele 4 grepfruturi şi se toarnă în pahare. Apoi se storc două portocale, iar sucul se toarnă peste cel de grepfrut. Cea de-a treia portocală se taie feliuţe subţiri.2. Se ornează cu cireşe şi feliuţe de portocală şi se serveşte rece.

  • Deliciu cu căpşuni

    Deliciu cu căpşuni

    Mod De Preparare1. Se bate frişca lichidă şi se pune în congelator pentru 10 minute.2. Căpşunile se spală bine, după care se lasă să se usuce şi se taie mărunt. Se pun într-un bol de salată şi se pudrează cu zahăr.3. Se scoate frişca de la congelator şi se amestecă cu siropul de zahă...

  • Cremă de lămâie

    Cremă de lămâie

    Mod De Preparare1. Se amestecă bine zahărul cu gălbenuşurile până se formează o spumă, apoi se adaugă zeama de lămâie, coaja de lămâie rasă şi laptele şi se bate în continuare.2. Se pune compoziţia la fiert pe baie de aburi şi se amestecă uşor până se îngroaşă.3. Se toarnă în pahare ...

  • Reteta Salata cu mere, telina si nuci

    Reteta Salata cu mere, telina si nuci

    Salata cu mere, telina si nuci se prepara asa: toate ingredientele se amesteca cu maioneza. Aceasta compozitie se toarna pe platou de salata si se serveste ornat cu jumatati de nuci.Alte salate recomandate

  • Sorbet exotic

    Sorbet exotic

    Mod De Preparare1. Se pun la fiert 150 ml de apă cu esenţa de vanilie şi cu zahărul, amestecând continuu. Se lasă pe foc până se obţine un sirop gros. Se adaugă treptat şi zeama de la o lămâie.2. Se spală zmeura, mandarinele şi lămâia şi se păstrează pentru ornat. Mandarinele şi lămâia se taie î...

  • Răsfăţ Brazilian

    Răsfăţ Brazilian

    Mod De Preparare1. Se pune la fiert laptele cu jumătate din cantitatea de zahăr şi cafeaua (preparată din 40 g cafea şi 200 ml apă), într-un vas încăpător.2. Se freacă cealaltă jumătate a zahărului cu ouăle, apoi se adaugălaptele fierbinte şi se fierbe în continuare, până se îngroaşă.

  • Granita cu rom şi cafea

    Granita cu rom şi cafea

    Mod De Preparare1. Se pun romul şi 100 g zahăr într-un vas la fiert. Se fierb la foc mic 5-6 minute până se obţine un sirop mai gros. Se lasă la răcit şi apoi se amestecă cu 500 ml de apă fiartă şi răcită. Se pune la congelator 3 ore.2. Se amestecă cafeaua cu 2 linguri de zahăr. Amestecul se pun...

  • Galben parfumat

    Galben parfumat

    Mod De Preparare1. Perele, mango şi bananele se curăţă de coajă şi se taie felii. Se pun într-un castron mare, se adugă feliile de ananas tăiate şi puţin suc din compot. Se amestecă uşor bucăţile de fructe, se adaugă coniacul şi se ţine două ore la frigider.2. Se pun fructele în cupe de îngheţat...

  • Cupe din kiwi

    Cupe din kiwi

    Mod De Preparare1. Se spală fiecare kiwi şi se şterge uşor cu un prosop de bucătărie, pentru a se îndepărta puful. Se taie fiecare pe jumătate, se crestează marginea şi se scoate pulpa, care apoi se taie bucăţi.2. Se spală coacăzele bine şi se lasă la scurs. Clementinele se curăţă de coajă, iar ...

  • Savoare spumoasă

    Savoare spumoasă

    Mod De Preparare1. Crema se prepară după cum urmează: smântâna, ţinută înainte o oră la congelator, se bate cu zahărul, până se obţine o cremă consistentă. Se adaugă şampania, puţin câte puţin.2. Într-o formă cu pereţi mai înalţi, de preferat din sticlă, se pune un strat de pişcoturi trecute pri...

  • Delicatesă Havana

    Delicatesă Havana

    Mod De Preparare1. Se amestecă cafeaua cu cacaua si 6 linguri de zahăr pudră şi se pune pe foc, amestecându-se până se îngroaşă ca o smântână. Coaja rasă de portocală se amestecă cu 2 linguri zahăr tos şi se lasă deoparte să se macereze puţin.2. Se freacă untul spumă şi se lasă să se odihnească....

  • Surpriză cu gust de cireşe

    Surpriză cu gust de cireşe

    Mod De Preparare1. Pentru blat, se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi se adaugă treptat şi uleiul. Făina se amestecă cu praful de copt şi se adaugă în ploaie peste gălbenuşurile frecate. Se adaugă albuşurile bătute spumă. Se coace într-o tavă pătrată timp de 40 de minute. Se taie când s-a răcit....

  • Buturugă de mesteacăn

    Buturugă de mesteacăn

    Mod De Preparare1. Se încălzeşte cuptorul la foc iute. Ouăle se separă. Se bat albuşurile spumă, într-un vas, împreună cu zahărul, adăugat treptat. Apoi, se adaugă gălbenuşurile şi cacaua, amestecând cu grijă. Pasta obţinută se toarnă în tava de copt, unsă şi tapetată în prealabil. Se dă la cuptor şi se lasă cam 10-15 minute, la f...

  • Pliculeţe aromate

    Pliculeţe aromate

    Mod De Preparare1. Se cerne făina într-un bol, se face o gaură la mijloc, se pune smântâna, untul moale şi un praf de sare. Se amestecă totul, se adună ca o minge, se acoperă cu un şervet şi se lasă la rece o jumătate de oră.2. Nucile măcinate se amestecă cu gemul de caise şi coaja de lămâie. Br...

  • Pâinici cu seminţe

    Pâinici cu seminţe

    Mod De Preparare1. Se cerne făina, se face loc la mijloc şi se pune drojdia fărâmiţată, mierea, puţin lapte cald şi puţină făină, ca să se facă maiaua. Se amestecă uşor cât să se omogenizeze şi se lasă măcar un sfert de oră să crească.2. Se adaugă apoi restul ingredientelor şi se frământă aluatu...

  • Mingiuţe cu brânză

    Mingiuţe cu brânză

    Mod De Preparare1. Se cerne făina într-un vas, se face loc la mijloc şi se pune untul moale. Se frământă uşor şi după ce untul cuprinde toată făina se adaugă, încetul cu încetul, laptele, în care s-a înmuiat drojdia, zahărul şi sarea.2. Se frământă bine şi, când aluatul nu se mai lipeşte de vas,...

  • Reteta Salata de ciuperci cu rosii si suc de lamaie

    Reteta Salata de ciuperci cu rosii si suc de lamaie

    Salata de ciuperci cu rosii si suc de lamaie se prepara simplu, astfel: pregatim sosul cu ingredientele de mai sus in care se adauga ciupercile, imediat cum au fost curatate si taiate. Se adauga rosiile si ceapa si se serveste decorata cu lastari de hrean sau de lucerna.Alte salate recomandate:

  • Fantezie multicoloră

    Fantezie multicoloră

    Mod De Preparare1. Se opăreşte şunca afumată şi muşchiul de porc, în vase diferite şi se lasă să se răcească, după care se taie cubuleţe.2. Se taie chiflele în bucăţi mici şi se înmoaie în apa în care s-a opărit carnea.3. Peste ele se adaugă carnea tăiată cubuleţe, urzicile, pătrunje...

  • Reteta Salata de pepene rosu

    Reteta Salata de pepene rosu

    Salata de pepene rosu se prepara astfel: luam un vas si asezam feliile de ceapa. Turnam deaupra zeama proaspata de lamaie verde. Acidul pe care il contin lamaile va atenua aroma puternica a cepei crude. Lasa zeama de lamaie sa patrunda ceapa timp de 10 minute. Intr-un vas mare, amesteca bucatile de pepene rosu, br...


Ultimele retete