Retete culinare

“Bulgăraşi” răcoritori

“Bulgăraşi” răcoritori

Timp de preparare: 20 min Gata in: 20 min

INGREDIENTE
  1. 800 g ficat de pasăre (de preferat de gâscă)
  2. 2 lingurite cimbru proaspăt, fin taiat
  3. 1/2 pachet unt
  4. 200 g şuncă presată feliată
  5. sare şi piper după gust
  6. frunze de mentă
  7. 2 ouă
  8. 1 pepene galben
  9. 1 praf zahăr vanilat
  10. 1 vârf de linguriţă de piper
  11. 150 ml apă
  12. 1 lingura oţet
  13. 1 lingurita ghimbir ras
  14. 1 lingura zahăr tos (de preferat brun)
  15. frunze de mentă
MOD DE PREPARARE

Mod De Preparare


1. Se fierbe ficatul în apă cu sare, 30 de minute. Se lasă apoi 10 minute la răcit. Se pun în mixer, ficatul, untul, câteva frunze de mentă şi două ouă. Se omogenizează, iar pasta obţinută se scoate pe o folie de aluminiu şi se împarte în trei părţi. Se aşază un strat de pastă, deasupra se pun felii de şuncă, alt strat de pastă, din nou şuncă, şi, la final, pastă. Se strânge folia de aluminiu pentru a forma un rulou şi se bagă 10 minute în cuptorul încins.




2. Se lasă la răcit până ajunge la temperatura camerei, apoi se taie rondele.


3. Pentru garnitura cu pepene galben se pun într-o crăticioară zahărul vanilat, piperul, ghimbirul cu oţetul, zahărul şi apa. Se fierb până se formează un sirop, apoi se lasă la răcit.


4. Cu ajutorul unei linguriţe sau al altei forme rotunjite de bucătărie, se fac “bulgăraşii” de pepene.


5. Se pun pe farfurie rondelele de ficat, apoi “bulgăraşii” de pepene şi se toarnă siropul răcit la temperatura camerei. Se ornează cu frunze de mentă.




Ultimele retete