Retete culinare

“Ochiuri” cu caise

“Ochiuri” cu caise

Timp de preparare: 30 min Timp de gatire: 35 min Gata in: 1 ore, 5

INGREDIENTE
  1. 200 g aluat fraged
  2. 1 ou
  3. 250 g brânză de vaci
  4. 5 linguri zahăr
  5. 3 linguri praf de budincă
  6. 2-3 linguri lapte
  7. 60 g unt
  8. 1 gălbenuş
  9. caise din compot
  10. 1 lingura coajă de lămâie
MOD DE PREPARARE

Mod De Preparare


1. Se întinde aluatul şi se taie în pătrate cu latura de aproximativ 7 centimetri. Se răsucesc colţurile aluatului către centru şi se presează. Se aşază într-o tavă pentru copt, unsă cu unt sau cu puţin ulei. Se bate un ou şi se ung bucăţile de aluat.




2. Se amestecă brânza cu zahărul şi cu untul frecat spumă. Se adaugă apoi gălbenuşul, praful de budincă, laptele şi coaja de lămâie. Se amestecă bine, până se obţine o pastă omogenă.


3. În centrul fiecărei bucăţi de aluat, se pune compoziţia de brânză şi se acoperă cu câte o jumătate de caisă. Se bagă tava în cuptorul bine încins, la foc iute.




Ultimele retete