Retete culinare

Aromă cubaneză

Aromă cubaneză

Timp de preparare: 120 min Timp de gatire: 45 min Gata in: 2 ore, 45 min

INGREDIENTE
  1. 400 g ciocolată
  2. 100 g ciocolată amăruie
  3. 250 g frişcă
  4. 150 g unt topit
  5. 1 plic praf de copt
  6. 50 g pesmet
  7. 1 praf sare
  8. 4 linguri rom
  9. 80 g zahăr
  10. 5 ouă
  11. 1 lingura cacao
  12. 300 g ciocolată amăruie
  13. 150 g migdale decojite şi pisate
  14. 20 g margarină
  15. ciocolată rasă pentru decor
  16. 150 g frişcă
MOD DE PREPARARE

Mod De Preparare


1. Pentru blat, ouăle se separă, iar gălbenuşurile se bat spumă adăugând pe rând zahărul, romul, sarea şi albuşurile bătute tari. Făina, pesme­tul şi praful de copt se amestecă bine şi se adaugă peste gălbenuşuri împreună cu glazura de ciocolată, migdalele şi untul. Se încălzeşte cuptorul, se tapetează o formă cu hârtie de copt şi se toarnă compoziţia de blat. Se coace 45 de minute. După ce s-a copt, se răstoarnă pe un fund de lemn şi se lasă la răcit. Blatul răcit se taie în trei. Se scoate din frigider crema de frişcă şi cioco­lată şi se întinde pe feliile de blat, care se aşază apoi una peste alta.




2. Pentru cremă, ciocolata amăruie se rupe bucăţi, se amestecă cu frişca şi se topeşte la baie de aburi. Se adaugă un praf de cacao şi se lasă la răcit în frigider.


3. Din margarină şi glazură de cioco­lată, topite la baie de aburi, se obţine o glazură care va decora tortul de jur împrejur. Se tapetează pereţii formei în care s-a copt blatul cu hârtie de copt şi se întinde glazu­ra, apoi vasul se pune peste tort. Deasupra se întinde frişca şi se rade ciocolată.




Ultimele retete