Retete culinare

Blat de pizza clasic. Cum faci cel mai bun aluat de pizza

Blat de pizza clasic. Cum faci cel mai bun aluat de pizza

Timp de preparare: 10 min Timp de gatire: 15 min Gata in: 25

INGREDIENTE
  1. 300 g făină
  2. 3 linguri ulei de măsline
  3. 1 lingură zahăr
  4. 1 plic drojdie uscată
  5. 1 praf de sare
MOD DE PREPARARE

Mod De Preparare


Cea mai simplă variantă de blat de pizza clasic, cu care nu vei da greș niciodată. Se face super rapid!




Rețetă simplă pentru aluat de pizza clasic:


Când vrei să pregătești o pizza delicioasă nu trebuie să mai cumperi blat semi preparat, deoarece poți face aluat de pizza clasic chiar la tine acasă. Blatul crește atât cât ai nevoie pentru a face cea mai bună pizza de casă. Pașii sunt foarte simpli, iar blatul de pizza este gata în doar câteva minute. Iată cum se face:



Amestecă făina și sarea cu uleiul şi zahărul. Diluează drojdia uscată cu puţină apă caldă şi pune-o peste făină.


Frământă bine totul până obţii un aluat omogen, apoi presară puțină făină deasupra aluatului de pizza şi lasă-l la crescut într-un vas acoperit cu un prosop de bucătărie curat.


Când a crescut îndeajuns, aluatul se întinde cu sucitorul și se taie după cum dorești.


Blat de pizza clasic


Citește și cum faci cea mai bună pizza de casă.


 


Rețete de pizza


Pizza la cornet


Pizza veselă


Pizza rustică


Foto: 123rf.com



Ultimele retete