Retete culinare

Borş de sfeclă roşie

Borş de sfeclă roşie

Timp de preparare: 30 min Timp de gatire: 0 min Gata in: 30 min

INGREDIENTE
  1. 3 sfecle medii
  2. o ceapă roşie
  3. 3 fire ceapă verde
  4. 2 fire usturoi verde
  5. 2 ardei
  6. 100 g mazăre
  7. 2 dovlecei
  8. 2 morcovi
  9. 600 ml borş
  10. 2 litri apă
  11. sare
  12. 2-3 lingurite ulei de măsline
  13. piper negru şi roşu
  14. 1 legatura mărar
  15. 1 legatura pătrunjel
  16. smântână
  17. crutoane de pâine neagră
  18. 50 g unt
MOD DE PREPARARE

Se spală sfecla şi se pune să fiarbă în apă cu sare. După ce a fiert, se scoate, se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe.


Se curăţă ceapa, ardeii, morcovii, dovleceii, se taie mărunt ca pentru ciorbă şi, împreună cu sfecla tăiată şi mazărea prefiartă, se călesc câteva minute în uleiul de măsline. Se adaugă apoi toată cantitatea de apă şi se lasă să fiarbă la foc mic.


Separat, borşul se dă în câteva clocote, verdeaţa se toacă mărunt şi se pregătesc crutoanele de pâine. Se stropesc cu puţin unt topit sau cu ulei de măsline, se presară usturoi tocat mărunt şi se bagă în cuptorul încălzit.


După ce au fiert legumele, se adaugă borşul, se condimentează cu sare şi piper şi se ornează cu verdeaţa tocată mărunt. Se serveşte cu smântână şi crutoane aromate cu usturoi.


Ultimele retete