Retete culinare

Boudin noir tradiţional în Franţa

Boudin noir tradiţional în Franţa

Timp de preparare: 60 min Timp de gatire: 20 min Gata in: 1 ore, 20 min

INGREDIENTE
  1. sare
  2. 2 cepe
  3. 2 linguri unt
  4. 1 lingura zahăr pudră
  5. 2 mere
  6. 3 linguri untură
  7. 4 cârnaţi
  8. piper
MOD DE PREPARARE

Mod De Preparare


1. Se spală merele, se înlătură cotorul şi sâmburii, apoi se taie rondele. Se topeşte untul într-o tigaie, se adaugă ceapa, sarea şi piperul. Se căleşte până se rumeneşte bine.




2. Separat, se topeşte untul cu zahărul, până când se carameli­zează. Se toarnă acest sos peste mere.


3. Cârnaţii se prăjesc în untură, apoi se servesc alături de ceapa călită şi merele în sos caramel.




Ultimele retete