Retete culinare

Brioşe cu pere

Brioşe cu pere

4 ouă 200 g unt 1 praf sare 100 g nuci măcinate 3 linguri făină 1 plic zahăr vanilat esenţă de vanilie 150 g zahăr 4 pere 200 ml apă 100 ml lichior de portocale mentă coaja de la o portocală zeama de la o lămâie zahăr şi unt pentru tapetat tava

INGREDIENTE
  1. 4 ouă
  2. 200 g unt
  3. 1 praf sare
  4. 100 g nuci măcinate
  5. 3 linguri făină
  6. 1 plic zahăr vanilat
  7. esenţă de vanilie
  8. 150 g zahăr
  9. 4 pere
  10. 200 ml apă
  11. 100 ml lichior de portocale
  12. mentă
  13. coaja de la o portocală
  14. zeama de la o lămâie
  15. zahăr şi unt pentru tapetat tava
MOD DE PREPARARE

Mod De Preparare


Brioşe cu pere delicioase şi uşor de făcut după o reţetă rapidă.




1. Se spală şi se curăţă perele. Se lasă întregi şi se pun să fiarbă cu zahărul, esenţa de vanilie, coaja de portocală, zeama de lămâie, lichiorul şi apa. Se lasă să fiarbă până scad la jumătate. Se dau apoi deoparte şi se lasă să se răcească.


2. Se topeşte untul şi se răceşte. Se bat albuşurile spumă cu sarea, se adaugă gălbenuşurile, untul topit, nucile măcinate, zahărul vanilat şi făina cernută.


3. Se încorporează uşor şi, la final, se adaugă perele fierte tăiate cubuleţe. Se toarnă apoi compoziţia în formele de brioşe tapetate cu unt şi zahăr şi se bagă în cuptor. Se servesc ornate cu mentă şi feliuţe de pere confiate.




Ultimele retete