Retete culinare

Budincă aperitiv cu macaroane

Budincă aperitiv cu macaroane

Timp de preparare: 35 min Timp de gatire: 50 min Gata in: 1 ore, 25

INGREDIENTE
  1. sare
  2. 2 linguri unt
  3. 100 g parmezan
  4. 2 linguri făină
  5. 250 g mascarpone
  6. 100 g porumb fiert
  7. 2 ouă
  8. 100 g mazăre
  9. 2 căţei de usturoi
  10. 1 lingura ulei de măsline
  11. 500 g macaroane
  12. 1 ceapă
  13. unt şi pesmet pentru tapetat tava
  14. 3 linguri seminţe decojite de floarea-soarelui
MOD DE PREPARARE

Mod De Preparare


Această budincă aperitiv se face repede, iar rețeta e suficient de simplă pentru oricine. Încearcă și tu!




1. Macaroanele se fierb în apă cu sare, respectând timpul indicat pe pachet. Se trec apoi printr-un jet de apă rece şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. În tava unsă cu unt şi tapetată cu pesmet se presară seminţele de floarea-soarelui.


2. Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte puţin în ulei. Se ia de pe foc şi se amestecă uşor cu macaroanele fierte. Se adaugă mazărea, porumbul fiert, mascarpone, usturoiul bine pisat cu un praf de sare, făina, parmezanul şi ouăle bătute. Se condimentează cu sare şi se toarnă în tava cu miez de floarea-soarelui.


3. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, aproximativ 50 de minute. Se taie felii şi se serveşte cu salată proaspătă.




Ultimele retete