Retete culinare

Căluţi

Căluţi

Timp de preparare: 50 min Timp de gatire: 7 min Gata in: 57 min

INGREDIENTE
  1. 140 g zahăr pudră
  2. 1 albuş
  3. 1/2 lingurita cuişoare măcinate
  4. 1 lingurita scorţişoară macinată
  5. 25 ml cafea
  6. 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins
  7. 3 lingurite miere
  8. 1 lingurita rom
  9. 2 ouă
  10. 50 g unt
  11. 170 g zahăr
  12. 400 g făină
  13. 1 lingura zeamă de lămâie
  14. nucă de cocos
MOD DE PREPARARE

Mod De Preparare


1. Untul, mierea, zahărul şi romul se încălzesc, până se topeşte zahărul. Când se răceşte puţin se adaugă restul ingredientelor şi se face un aluat. Se lasă la frigider o oră.




2. Aluatul se întinde într-o foaie groasă de 5-6 mm şi se taie în formă de căluţi. Se coc 5-7 minute.


3. Se face o glazură la fel ca în reţeta precedentă. Seornează cât sunt calzi, iar unii se acoperă cu nucă de cocos.




Ultimele retete