Retete culinare

Cartofi Bombay

Cartofi Bombay

Timp de preparare: 10 min Timp de gatire: 30 min Gata in: 40

INGREDIENTE
  1. 8-10 cartofi medii (curățați și tăiați cubulețe)
  2. 1 ceapă tocată
  3. 1 linguriță turmeric
  4. 2 lingurițe pastă/praf de curry
  5. 2 lingurițe semințe de muștar
  6. 2-4 lingurițe ulei (de rapiță, de preferat)
  7. sare și piper după gust
MOD DE PREPARARE

Mod De Preparare


De ce se numesc așa, cartofi Bombay? Pentru că ingredientele care îi diferențiază pe aceștia de alți cartofi la cuptor sunt curry-ul și turmericul, condimente specifice Indiei. Pentru amatorii de gusturi exotice, pentru cei care preferă mâncarea ușor picantă, această garnitură este ideală. 




Preîncălzește cuptorul la treaptă mare.


Într-un vas mare, pune cartofii la fiert, împreună cu sare, piper și turmeric (adaugă înainte să aduci cartofii la fierbere). După ce dau în clocot, mai lasă-i pe foc încă 5 minute. Scurge cartofii de apă și amestecă-i cu ingredientele rămase (asigură-te că îi “îmbraci “bine în condimente). Pune-i într-o tavă mare care nu lipește, mai adaugă sare și piper (dacă simți nevoia) și dă-i la cuptor 30-40 de minute.


Alte rețete delicioase de cartofi la cuptor:


Cartofi cu ierburi la cuptor


Cartofi în crustă de muștar


Cartofi copți aromatizați


Foto: shutterstock




Ultimele retete