Retete culinare

Cartofi Byron

Cartofi Byron

Timp de preparare: 10 min Timp de gatire: 90 min Gata in: 1 ore, 40

INGREDIENTE
  1. 3 cartofi albi mari
  2. 120 g branza cheddar rasa sau cascaval gras
  3. 100 ml smantana grasa
MOD DE PREPARARE

Mod De Preparare


Învață să prepari niște cartofi Byron delicioși, cu cremă de brânză la cuptor și smântână după o rețetă rapidă și ușoară.




Mod de preparare:


Încinge cuptorul la 200 de grade, curăță cartofii de coajă și șterge apa de pe ei.


Înțeapă fiecare cartof cu o furculiță, ca să se pătrundă mai bine la cuptor.


Dă cartofii la cuptor pentru o oră și 20 de minute, apoi scoate-i din coptor și taie-i pe jumătate pe orizontală.


Folosind o lingură, scobește puțin din mijlocul cartofilor, astfel încât să faci loc pentru crema de brânză. Poți împinge miezul cartofilor spre margini, ca să nu arunci deloc din ei.


Amestecă separat, într-un castron, brânza cheddar rasă și smântâna grasă. Poți adăuga puțin bacon dacă vreo i aromă mai puternică.


Dă la cuptor încă 5-7 minute, până ce brânza se topește și servește cu ceapă verde deasupra, sare de mare și puțin piper sau nucșoară.




Ultimele retete