Retete culinare

Cartofi umpluţi

Cartofi umpluţi

Timp de preparare: 45 min Timp de gatire: 60 min Gata in: 1 ore, 45 min

INGREDIENTE
  1. 8 cartofi mari
  2. 200 g brânză tofu
  3. 250 ml smântână de post
  4. 2 cepe verzi
  5. 150 g soia granule
  6. 2 ardei capia
  7. 2 castraveţi
  8. 6 creveţi decorticaţi
  9. pătrunjel verde
  10. ulei de floarea- soarelui
  11. sare
  12. piper
  13. mărar
MOD DE PREPARARE

Se spală cartofii bine, apoi se aşază într-o tavă şi se bagă la copt, la 180 0C.


După ce sunt gata, se scot, se lasă 5-10 minute să se răcească, apoi se crestează în patru, cu ajutorul unui cuţit.


Într-un bol, se mărunţeşte brânza tofu, apoi se amestecă cu 100 ml smântână de post, cu ceapa verde şi pătrunjelul tocate mărunt şi se condimentează cu sare şi piper, după gust.


Într-un alt vas, se amestecă castraveţii tocaţi mărunt cu 100 ml smântână, cu creveţii decorticaţi şi fierţi şi cu mărarul tocat mărunt. Se condimentează cu sare şi piper, în funcţie de preferinţe. Această umplutură o puteţi mânca în zilele cu dezlegare la peşte.


Separat, granulele de soia se fierb în apă cu sare, aproximativ 20 de minute, apoi se pun la scurs, într-o strecurătoare. Într-o tigaie, se pune puţin ulei la încins, apoi se călesc granulele de soia.


La final, se umplu cartofii cu cele trei compoziţii. Cartofii umpluţi cu soia se ornează cu smântână, ardei capia tocat mărunt şi fire de pătrunjel, cartofii umpluţi cu crema de brânză se ornează cu fire de ceapă şi cartofii umpluţi cu pasta de creveţi se ornează cu fire de mărar.


Ultimele retete