Retete culinare

Cartofii copți ai lui Jamie

Cartofii copți ai lui Jamie

Gata in: 0

INGREDIENTE
  1. 1,5 kg cartofi albi mari
  2. 2 cesti ulei de masline
  3. 1 ceasca otet de vin rosu sau aceto balsamico
  4. 1 ceasca ulei de masline
  5. 1 capatana usturoi
  6. 1 legatura rozmarin curatat
  7. 3 bucati unt
  8. 1 capatana usturoi
  9. 1 legatura salvie curatata
  10. 1 mandarina, clementina
  11. 2 linguri grasime de gasca
  12. 1 capatana usturoi
  13. 3 foi dafin
  14. 1 legatura cimbru proaspat
MOD DE PREPARARE

Mod De Preparare


Vezi câteva variante de rețete ale lui Jamie Oliver pentur cartofi copți perfecți, crocanți sau moi, dar întotdeauna delicioși.




Mod de preparare:


Încinge cuptorul la 190 de grade, mediu spre iute. Taie cartofii în sferturi sau felii groase, de 7-8 cm diametru. Spală bine feliile, ca să scapi de amidonul în exces. Pune-le într-o oală și acoperă-le cu apă rece și un praf, două de sare. Dă în fiert circa 6-7 minute, apoi strecoară-le într-o sită.


Toarnă cartofii într-o tavă și adaugă uleiul sau grăsimea aleasă (ulei pentru aromă italiană, unt pentru gust intens, sau grăsime de gâscă pentru crustă delicioasă).


Condimentează bine cartofii unși și scutură-i dacă vrei o crustă mai groasă. Dă la cuptor cartofii timp de circa 30 de minute.


Folosește trucul lui Jamie și presează puțin cartofii cu o presă de piure, cât să intre cât mai în contact cu tava și grăsimea încinsă.


Separat, prepară amestecul de mirodenii, din ulei de măsline, ierburi aromate, usturoi, un strop de aceto balsamico din vin roșu.


Dacă prepari varianta cu unt, curăță câteva bucăți de coajă de clementine sau portocală. Nu va fi comestibilă, dar aroma este incredibilă.


Adaugă amestecul aromatic peste cartofii pe trei sferturi copți și dă la cuptor pentru încă 40-45 minute.




Ultimele retete