Retete culinare

Castraveciori bulgăreşti

Castraveciori bulgăreşti

Timp de preparare: 30 min Gata in: 30 min

INGREDIENTE
  1. 0.6 kg castraveţi proaspeţi şi mici
  2. 100 ml oţet
  3. 2 lingurite zahăr
  4. 1 ceapă mică tăiată rondele
  5. boabe de piper
  6. foi de dafin
  7. 1 ardei iute roşu
  8. 3-4 căţei de usturoi
  9. boabe de muştar
MOD DE PREPARARE

Mod De Preparare


1. Castraveţii se aranjează cât mai bine şi mai frumos în borcan, împreună cu ardeiul tocat rondele, ceapa şi restul ingredientelor. Se toarnă deasupra oţetul şi se completează cu apă, până la umplerea borcanului.




2. După ce se închide ermetic, se răstoarnă borcanul de câteva ori, să se amestece bine condimentele cu apa şi oţetul. Dacă nivelul lichidului din borcan a scăzut, se desface borcanul şi se mai completează cu oţet îndoit cu apă.


3. Se fierbe la baie de aburi timp de 5 minute. Se scoate de la fiert în prosoape groase şi se lasă într-o încăpere uscată să se răcească în voie. Abia apoi se pune în cămară.




Ultimele retete