Retete culinare

Cheesecake 3 culori

Cheesecake 3 culori

Timp de preparare: 15 min

INGREDIENTE
  1. 500 g cremă de brânză (9% grăsime)
  2. 550 g smântână dulce
  3. 5-6 linguri gelatină
  4. 10 linguri zahăr pudră
  5. 1-2 linguri dulceață de căpșuni/zmeură și colorant alimentar roșu
  6. 1 esență de vanilie
  7. câteva linguri de cacao pudră și câteva de ciocolată topită
MOD DE PREPARARE

Mod De Preparare


De ce să faci un cheesecake cu o singură aromă când poți face unul… cu trei? Vanilia, ciocolata și căpșunile (sau zmeura, dacă o preferi) întotdeauna au făcut casă bună, de ce nu s-ar combina armonios și într-un cheesecake delicios, care nu necesită coacere?
Într-un bol, amestecă smântâna cu crema de brânză și zahărul pudră. Dizolvă gelatina în apă fierbinte și adaug-o compoziției de mai sus.


Împarte compoziția în 3 boluri, în porții egale. În primul bol adaugă gemul de căpșuni/zmeură și colorantul alimentar (dacă vrei o nuanță mai puternică), pudra de cacao și ciocolata topită în cel de-al doilea (nu am dat cantități exacte pentru ca tu să le pui în funcție de intensitatea gustului și nuanței dorite) și în cel de-al treilea esența de vanilie.


Într-o formă de tort toarnă, fix în mijloc, o lingură din compoziția cu aromă de căpșuni/zmeură. Apoi, în mijlocul ei, o lingură din compoziția ciocolătoasă. Apoi, în mijlocul celei ciocolătoase, o lingurp din compoziția vanilată. Și tot așa, în această ordine până golești cele 3 boluri. Când se așează cum trebuie compoziția, ia o scobitoare și trasează cu ea un model ca de cruce pe cheesecake, și apoi încă una și încă una (ca și cum ai trasa felii subțiri pentru pizza.)


Dă cheesecake-ul la frigider până se întărește. Poți servi simplu sau împreună cu fructe de pădure proaspete.Foto: captură Youtube.


Alte rețete de cheesecake-uri


Cheesecake cu caramel şi ganache


Cheesecake din 3 ingrediente


Cheescake Nutella de la NigellaUltimele retete