Retete culinare

Chiftele de orez cu cașcaval

Chiftele de orez cu cașcaval

Timp de preparare: 5 min Timp de gatire: 15 min Gata in: 20

INGREDIENTE
  1. 1 lingura bulion
  2. 300 ml suc de roşii
  3. 100 g mozzarella
  4. ulei pentru prăjit
  5. piper
  6. sare
  7. nucşoară
  8. 2 linguri rase făină
  9. 100 g caşcaval ras
  10. 1 ou
  11. 125 g orez
  12. 1 lingura ulei
  13. 2 căţei de usturoi
  14. sare
MOD DE PREPARARE

Mod De Preparare


Chiftele de orez care par mai elaborate decât sunt. Reţeta e foarte simplă. Vezi cum se prepară:




1.   Orezul se fierbe 10 minute, se scurge şi se amestecă bine cu oul bătut în prealabil și caşcavalul. Se adaugă sare, piper, nuşcoara şi făina şi se amestecă bine.


2.   Se taie mozzarella cuburi mici şi pe măsură ce, cu mâna umedă, se formează chiftele de orez, se introduce cât un mic cub de brânză. Chiftelele se rumenesc într-o tigaie cu ulei şi se scot pe şervete de hârtie.


3.   Pentru sos, într-o crăticioară se pune o lingură de ulei şi se căleşte uşor usturoiul feliat. Se adaugă sucul de roşii şi bulionul. Se presară sare şi se lasă să dea un clocot.


4. Apoi, în sos se adaugă aproximativ 250 ml apă şi chiftelele, şi se lasă să dea în câteva clocote.


Chiftelele de orez cu cașcaval se servesc calde.




Ultimele retete