Retete culinare

Chifteluţe cu humus

Chifteluţe cu humus

Timp de preparare: 50 min Timp de gatire: 0 min Gata in: 50 min

INGREDIENTE
  1. 400 g carne tocată de curcan
  2. un ou
  3. sare
  4. piper
  5. 200 g humus
  6. 2 legaturi pătrunjel
  7. 1 legatura ceapă
  8. 4 roşii
  9. 3 legaturi pătrunjel
  10. ulei de măsline
  11. 1 legatura usturoi
  12. 100 g grâu încolţit
  13. zeama de la 1-2 lămâi
  14. oţet balsamic
MOD DE PREPARARE

Se pune carnea tocată de curcan într-un bol şi se amestecă cu oul, ceapa, usturoiul şi pătrunjelul, mărunţite. Se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se frământă bine până se obţine o compoziţie omogenă/


Se formează chifteluţele, se trec prin humus şi se lasă câteva minute la rece, apoi se prăjesc în uleiul încins. Se lasă să se rumenească şi se scot pe un prosop absorbant de bucătărie.


În acest timp, se toacă pătrunjelul şi usturoiul cât se poate de mărunt, la fel şi roşiile, se adaugă grâul încolţit şi se condimentează cu sare, piper, oţet balsamic, zeamă de lămâie şi ulei de măsline. Salata se serveşte imediat după ce s-a preparat împreună cu chifteluţele de curcan şi se ornează cu frunze de pătrunjel.


Ultimele retete