Retete culinare

Chifteluţe de cartofi

Chifteluţe de cartofi

Timp de preparare: 30 min Timp de gatire: 0 min Gata in: 30 min

INGREDIENTE
  1. 800 g cartofi noi
  2. 3 fire ceapă
  3. un fir usturoi
  4. 1 legatura pătrunjel
  5. 1 legatura mărar
  6. 250 g caşcaval ras pe răzătoarea mică
  7. sare
  8. piper
  9. 3 ouă
  10. 100 g parmezan
  11. 100 g pesmet
  12. 50 g unt sau margarină
  13. ulei pentru prăjit
MOD DE PREPARARE

Se curăţă cartofii de coajă, se spală, se taie cubuleţe ca pentru piure şi se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert bine, se scot din apă şi se pun într-un bol.


Cartofii se pasează şi se amestecă cu untul, ouăle, caşcavalul, ceapa şi verdeaţa spălate şi tocate în prealabil.


Din această compoziţie consistentă se pregătesc chifteluţele, care se trec prin pesmet şi parmezan şi se prăjesc în uleiul încins.


După ce s-au rumenit bine, se scot cu spumiera pe un platou tapetat cu prosoape absorbante de bucătărie. Chifteluţele se servesc cu salată de varză pregătită în prealabil din: varză tocată fin, ardeii tăiaţi fâşii, morcov dat pe răzătoare, ulei, zahăr şi oţet balsamic. Se servesc ornate cu pătrunjel verde.


Ultimele retete