Retete culinare

Chifteluțe din miel cu mentă și iaurt

Chifteluțe din miel cu mentă și iaurt
INGREDIENTE
  1. ulei de masline
  2. 1 ceapa tocata
  3. 2 catei de usturoi tocati
  4. 2 lingurite seminte de chimion pisate
  5. fulgi de chilli dupa gust
  6. 500 g carne tocata de miel
  7. 2 linguri patrunjel tocat
  8. 2 linguri menta tocata
  9. 1 praf sare, piper, dupa gust
  10. 1 legatura menta proaspata
  11. 1/2 lingurita seminte de chimion pisate
  12. 3 linguri iaurt
  13. 1 lingura zeama de lamaie
  14. 1 praf piper proaspat macinat
MOD DE PREPARARE

Mod De Preparare


Vezi rețeta lui gordon Ramsay de chifteluțe din miel cu sos de mentă și iaurt, o alternativă la preparate clasice de Paște.




Mod de preparare:


Încinge ulei într-o tigaie medie. Călește ceapa și usturoiul, adaugă semințele de chimion, fulgii de chilli și mai călește 2 minute pe foc iute.


Amestecă ceapa călită și condimentele cu mielul într-un castron mare și adaugă ierburile aromatice, câțiva stropi de ulei de măsline, sare și piper. Amestecă totul cu mâinile, ca pentur chiftele.


Formează chiftele cu mâinile și stropește-le cu ulei de măsline, apoi lasă la rece 10 minute.


Separat, pisează într-un mojar menta, apoi adaugă restul de ingrediente și amestecă bine.


Pune un grătar sau tigaie teflonată cu șanțuri pe foc mediu. Când s-a încins, prăjește chiftelele de miel circa 5-6 minute, întorcând bine pe ambele fețe.


Servește chiftelele de miel cu sosul de iaurt și mentă alături.




Ultimele retete