Retete culinare

Chifteluţe marinate cu spaghete

Chifteluţe marinate cu spaghete

Timp de preparare: 40 min Gata in: 40

INGREDIENTE
  1. 400 g spaghete
  2. 400 g carne tocată
  3. 2 cepe
  4. 3-4 căţei de usturoi
  5. 100 g miez de pâine înmuiat în lapte
  6. sare
  7. piper
  8. 1 legatura mărar
  9. 1 legatura pătrunjel
  10. ulei pentru prăjit
  11. 1 ou
  12. pesmet
  13. 400 g roşii
  14. 200 g ardei capia
  15. 1 ardei roşu iute
  16. cimbru verde şi uscat
  17. 1 lingura zahăr
  18. caşcaval sau parmezan
  19. 2-3 linguri ulei de măsline
MOD DE PREPARARE

Mod De Preparare


1. Se pun pastele să fiarbă în apă cu sare. După fierbere, se scot în sită şi se lasă câteva minute în apă rece. 2. Se curăţă ceapa, usturoiul şi verdeaţa, se toacă mărunt şi se amestecă cu miezul de pâine, oul şi carnea tocată. Se condimentează cu sare şi piper şi se formează chiftelele. 3. Se trec prin pesmet şi se prăjesc în uleiul încins. Se scot cu spumiera pe un prosop absorbant de bucătărie.




4. Roşiile se opăresc, se decojesc, ardeii se curăţă de seminţe şi se pasează cu blenderul. Piureul de roşii şi ardeii se condimentează cu sare, cimbru uscat şi verde şi o linguriţă de zahăr. Se pun să fiarbă la baie de aburi. În timpul fierberii, se adaugă uleiul de măsline. Pastele se amestecă cu untul topit, se aranjează pe un platou, se adaugă chiftelele şi se stropesc cu sosul picant.




Ultimele retete