Retete culinare

Chipsuri dietetice

Chipsuri dietetice

1/2 kg cartofi 2 bucati sfecla rosie 2 bucati telina 2 gulii 3 morcovi 2 catei de usturoi 100 ml ulei de masline 150 g iaurt slab

INGREDIENTE
  1. 1/2 kg cartofi
  2. 2 bucati sfecla rosie
  3. 2 bucati telina
  4. 2 gulii
  5. 3 morcovi
  6. 2 catei de usturoi
  7. 100 ml ulei de masline
  8. 150 g iaurt slab
MOD DE PREPARARE

Mod De Preparare


Vrei să ronţăi ceva când te uiţi seara la film, dar nu vrei să te îngraşi? Îţi plac chipsurile de cartofi, dar acum eşti la dietă? Vezi cum să prepari acasă chipsuri dietetice.




Mod de preparare:


Spală bine şi curăţă coaja de pe legume. Taie felii subţiri cartofii, sfecla, ţelina şi guliile. Taie morcovii bastonaşe lungi sau felii rotunde, după gust.


Pune hârtie de copt pe o tavă lată unsă în prealabil cu puţin ulei de măsline.


Plasează feliile de legume şi bastonaşele de morcovi pe hârtia de copt, astfel încât să se atingă între ele cât mai puţin.


Încinge cuptorul la 150 de grade, minim şi pune legumele la uscat, cu uşa cuptorului întredeschisă.


După 15 minute de copt cu uşa deschisă, verifică legumele şi întoarce feliile, ca să se deshidrateze uniform.


Fă un sos din iaurt, usturoi pisat şi mărar şi pune-l la frigider, să se răcească.


Scoate feliile de legume când au devenit crocante şi presară nişte sare de mare pe ele.


Serveşte cu sos de iaurt şi usturoi.




Ultimele retete