Retete culinare

Cighir cu sparanghel

Cighir cu sparanghel

Timp de preparare: 40 min Timp de gatire: 60 min Gata in: 1 ore, 40

INGREDIENTE
  1. 700 g măruntaie de miel şi un prapur
  2. 4 ouă
  3. 4 felii pâine
  4. 3 linguri smântână
  5. mărar
  6. pătrunjel verde
  7. 2 legaturi ceapă verde
  8. sare
  9. piper
  10. 100 g unt
  11. 500 g sparanghel
  12. ulei
  13. oţet aromatic
  14. 2 roşii pentru decor
MOD DE PREPARARE

Mod De Preparare


1. Se spală măruntaiele şi se pun la fiert cu puţină sare. După ce au fiert, se scurg de apă şi se dau prin maşina de tocat carne.




2. Se adaugă 4 ouă crude, miezul de pâine înmuiat în lapte, sare, smântână, piper, ceapa tocată mărunt , verdeaţa şi untul. Se amestecă bine, până se obţine o pastă omogenă.


3. Prapurul se spală bine în câteva ape şi se unge cu unt. Se pregăteşte o tavă, se unge cu unt şi se aşază prapurul. În mijloc se pune umplutura şi apoi se înfăşoară cu prapurul. Se bagă în cuptor şi se acoperă cu o folie sau cu un capac.


4. După ce s-a copt, se lasă să se răcească, se scoate din tavă şi se taie felii potrivite. Se serveşte cu salată de sparanghel şi se ornează cu roşii.




Ultimele retete