Retete culinare

Ciocolată de casă cu nucă

Ciocolată de casă cu nucă

450 g zahăr 10 ml esență rom 170 g unt cu 80% grăsime 500 g lapte praf 80 g cacao 100 g miez de nucă 150 ml apă

INGREDIENTE
  1. 450 g zahăr
  2. 10 ml esență rom
  3. 170 g unt cu 80% grăsime
  4. 500 g lapte praf
  5. 80 g cacao
  6. 100 g miez de nucă
  7. 150 ml apă
MOD DE PREPARARE

Mod De Preparare


O ciocolată de casă cu nucă foarte uşor de făcut şi absolut delicioasă. Vezi una din cele mai simple reţete. 1.   Se amestecă laptele praf cu cacaua și apoi se cern. Zahărul și 150 ml de apă se fierb circa 10 minute, până se obține un sirop cleios. Se trage vasul de pe foc și se adaugă untul tăiat bucățele. 2.   Se pune și esența de rom împreună cu amestecul de lapte și cacao preparat anterior. Se amestecă energic pentru a evita cocoloașele și, la final, se adaugă nuca mărunțită. 3.   Într-o tavă mare de aragaz unsă cu foarte puțin ulei se toarnă amestecul obținut, se nivelează cu un cuțit cu lamă lată trecut prin apă rece și se dă la rece pentru 3 ore.




Ultimele retete