Retete culinare

Ciorbă de cartofi cu zeamă de castraveţi

Ciorbă de cartofi cu zeamă de castraveţi

Timp de preparare: 15 min Timp de gatire: 34 min Gata in: 49

INGREDIENTE
  1. 1 legatura mărar
  2. 100 g smântână
  3. 2 bucati oua
  4. 1 lingura ulei
  5. 1 bucata rădăcină păstârnac
  6. 3 bucati roşii în bulion
  7. 1 bucata ceapa
  8. 1 bucata morcov
  9. 1,2 kg cartofi
  10. 1/2 litru zeamă de castraveţi în saramură
MOD DE PREPARARE

Mod De Preparare


Învaţă să prepari o ciorbă de cartofi acrită cu zeamă de castraveţi muraţi! Un deliciu!




Mod de preparare:


1. Morcovul se rade fin şi, împreună cu ceapa tăiată mărunt, se pun la călit în ulei. Se adaugă rădăcina de păstârnac tăiată mărunt sau trecută prin răzătoare şi cartofii tăiaţi cubuleţe. Se lasă 2-3 minute împreună, după care se acoperă cu apă şi se lasă la fiert.


2. După ce cartofii şi legumele au fiert, se pun roşiile curăţate de pieliţe şi tăiate fâşii. Se lasă să dea un clocot, după care se acreşte cu zeama de castraveţi. Se lasă şi ea să dea un clocot.


3. Între timp, ouăle se bat, se amestecă cu smântâna şi mărarul şi se diluează cu zeamă din oală. Apoi, se toarnă în oală amestecând conţinutul. Se ia ciorba de cartofi de pe foc şi se aduce la masă fierbinte, eventual cu un ardei iute alături.




Ultimele retete