Retete culinare

Ciorbă de fasole cu perişoare

Ciorbă de fasole cu perişoare

Timp de preparare: 25 min Timp de gatire: 60 min Gata in: 1 ore, 25

INGREDIENTE
  1. 300 g fasole
  2. 300 g carne tocată, după gust
  3. 3 linguri orez
  4. 1 bucata ou
  5. 1 bucata ardei gras rosu
  6. 1 bucata ceapa mica
  7. 1 bucata ardei gras verde
  8. 1 bucata rădăcină pătrunjel
  9. 2 bucati morcovi
  10. 1 bucata rădăcină ţelină mică
  11. 1/2 legatura pătrunjel
  12. 1 lingura faina
  13. 1 litru bors
MOD DE PREPARARE

Mod De Preparare


Învaţă să prepari o ciorbă de fasole cu perişoare interesantă şi rapidă.




 


Mod de preparare:


1. Cu o seară înainte de preparare, fasolea se pune la înmuiat în apă rece. A doua zi se scurge şi se pune la fiert în apă cu sare care se aruncă de două ori, după ce dă în clocot. A treia oară, apa nu se mai aruncă, ci se lasă fasolea la fiert.


2. La jumătatea fierberii fasolei se pun legumele curăţate şi tăiate rondele şi fâşii, iar ceapa tăiată mărunt.


3. Între timp, orezul se fierbe 5 minute în apă, se scurge şi se amestecă cu carnea tocată, oul şi ceapa tocată mărunt. Cu mâna umedă se formează mici perişoare care se trec prin făină şi se pun la fiert în oala cu fasole cu 10 minute înainte ca aceasta să fie gata.


4. Se lasă să fiarbă 5 minute, se adaugă borşul fiert separat şi se mai lasă 5 minute să fiarbă. Se potriveşte gustul de sare şi se stinge focul. Se aduce la masă cu pătrunjel deasupra.




Ultimele retete