Retete culinare

Ciorbă de legume cu busuioc verde

Ciorbă de legume cu busuioc verde

Timp de preparare: 30 min Timp de gatire: 60 min Gata in: 1 ore, 30

INGREDIENTE
  1. 250 g fasole boabe
  2. 250 g fasole verde păstăi
  3. 2 morcovi
  4. 2 cepe
  5. 50 g orez
  6. 2 ardei
  7. 2 roşii
  8. 400 ml borş
  9. busuioc verde
  10. pătrunjel proaspăt
  11. sare
  12. piper
  13. 3 linguri ulei de măsline
MOD DE PREPARARE

Mod De Preparare


 Ciorbă de legume cu busuioc verde. Delicioasă, dietetică şi uşor de făcut. Iată o reţetă pe care treuie să o încerci!




1. Se curăţă fasolea verde şi se pune să fiarbă în apă cu sare. Se alege fasolea uscată şi se lasă să se înmoaie în apă călduţă, 1-2 ore.


2. Între timp, se curăţă restul legumelor, se spală şi se taie mărunt. Se călesc 2-3 minute în puţin ulei de măsline.


3. Se adaugă apă şi orezul spălat şi se lasă să fiarbă. Fasolea uscată se pune să fiarbă în altă oală de 2-3 ori, ca să se elimine toxinele.


4. După ce au fiert atât fasolea uscată, cât şi cea verde, se pun să fiarbă în oală împreună cu celelalte legume. Se adau­gă borşul şi roşiile pasate. Se potriveşte cu sare şi piper, după gust, şi se ornează cu pătrunjel şi busuioc proaspăt.




Ultimele retete