Retete culinare

Ciorbă de potroace

Ciorbă de potroace

Timp de preparare: 30 min Timp de gatire: 40 min Gata in: 1 ore, 10

INGREDIENTE
  1. câteva fire pătrunjel
  2. 2 gălbenuşuri
  3. 1 pahar mare smântână pentru dres
  4. sucul unei lămâi pentru acrit
  5. sare
  6. 1 lingura ulei
  7. 1 rădăcină pătrunjel
  8. 1 morcov
  9. 1 ceapă
  10. măruntaiele unui pui
  11. ardei iute, după gust
MOD DE PREPARARE

Mod De Preparare


Cea mai bună ciorbă de potroace după o reţetă simplă, pe care o poate face oricine.




1. Se curăţă şi se pârleşte carnea, se spală şi se pune la fiert în circa 3 litri de apă rece cu sare. Se ia spuma ori de câte ori apare.


2. Între timp, legumele se curăţă şi se taie sau se trec prin răzătoare, apoi se încinge uleiul într-o tigaie şi se călesc un pic, după care se pun în oala în care fierbe carnea.


3. După ce atât carnea, cât şi legumele sunt fierte, se acreşte cu sucul de lămâie strecurat. Se mai lasă să dea un clocot şi apoi se trage oala de pe foc.


4. Cele două gălbenuşuri se freacă bine cu un praf de sare şi apoi se amestecă cu smântână. Din oala cu legume şi carne se toarnă câte puţină zeamă peste amestecul de ouă şi gălbenuşuri şi apoi cu acest amestec se drege ciorba. În timp ce se toarnă în oală, se amestecă energic. Se aduce ciorba la masă presărată cu pătrunjel şi ardei iute.




Ultimele retete