Retete culinare

Ciuperci cu legume trase la tigaie

Ciuperci cu legume trase la tigaie

Timp de preparare: 15 min Timp de gatire: 20 min Gata in: 35 min

INGREDIENTE
  1. 500 g ciuperci albe
  2. 5 roşii
  3. 4 căţei usturoi
  4. 4 linguri ulei de măsline
  5. 2 cepe
  6. sare
  7. piper
  8. 1 legatura mărar
  9. 1 lingura zeamă de lămâie
MOD DE PREPARARE

Se spală şi se curăţă ciupercile, se taie în jumătăţi şi se stropesc cu zeama de lămâie, ca să nu se oxideze şi să-şi păstreze culoarea.


Roşiile se spală, se decojesc şi se taie bucăţele. Ceapa şi usturoiul se taie rondele.


Într-o tigaie, se încinge bine uleiul de măsline şi se pun ciupercile. Se lasă 5 minute, apoi se adaugă roşiile, usturoiul şi ceapa. Se amestecă toate ingredientele, apoi se condimentează cu sare şi piper, în funcţie de preferinţe. La final, se adaugă şi măratul tocat mărunt, apoi se iau de pe foc. Ciupercile tarse la tigaie se servesc calde.


Ultimele retete