Retete culinare

Cornuri cu şuncă şi cu caşcaval – cea mai rapidă rețetă

Cornuri cu şuncă şi cu caşcaval – cea mai rapidă rețetă

Timp de preparare: 10 min Timp de gatire: 25 min Gata in: 35

INGREDIENTE
  1. 450 g aluat pentru plăcintă
  2. 30 g unt pentru uns
  3. 150 g caşcaval ras
  4. 150 g șuncă
  5. 1 ou
MOD DE PREPARARE

Mod De Preparare


Cornuri cu şuncă şi cu caşcaval – cea mai rapidă rețetă după care poți pregăti această masă delicioasă! Poate să țină loc de mic-dejun, gustare între mese, aperitiv rapid pentru niște musafiri neanunțați. Și chiar poate fi un excelent pachet pentru serviciu sau școală!




Preîncălzește cuptorul.


Scoate aluatul de la congelator, desfă-l şi lasă-l la decongelat. După ce s-a decongelat, întinde ușor cu sucitorul, astfel încât să nu se rupă. Taie cu cuțitul formând triunghiuri echilaterale, pe care le vei rula mai apoi în formă de croissant.


Pune-le în tavă și dă-le la cuptor până vezi că se rumenesc bine și se desfac foile croissantelor. Bate 1 ou cu un praf de sare și unge cornurile cu el. Mai dă la cuptor 1-2 minute.


Scoate cornurile, taie-le transversal. Unge cu puțin unt fiecare croissant fierbinte. Pune, în fiecare câte 1 felie de șuncă între 2 de cașcaval. Înapoi în tavă cu ele și încă 5 minute la cuptorul încins.


Desigur, se servesc fierbinți și pe nerăsuflate!


Alte rețete delicioase și rapide, pentru momentele în care timpul te presează:


Budincă de macaroane


Frittata cu cartofi și bacon


Bărcuțe cu ou, cârnați și brânză




Ultimele retete