Retete culinare

Creveți în sos Alfredo

Creveți în sos Alfredo

Timp de preparare: 10 min Timp de gatire: 20 min Gata in: 30

INGREDIENTE
  1. 475 ml lapte
  2. 120 g cremă de brânză/ brânză grasă
  3. 2 linguri făină
  4. 1/2 linguriță sare
  5. 3 linguri unt
  6. 3 linguri usturoi pisat
  7. 240 g mozarella rasă / orice alt amestec de brânzeturi
  8. 100 g parmezan ras (opțional)
  9. 450 g creveți curățați
  10. piper după gust
MOD DE PREPARARE

Mod De Preparare


O masă aspectuoasă, delicioasă, gata în numai 30 de minute, pe care iubitorii fructelor de mare o adoră: creveți în sos cremos Alfredo.




Cu ajutorul unui mixer normal sau al unui blender, combinați laptele, crema de brânză, făina și sarea până se omogenizează.


Într-o cratiță topiți, la foc mic, untul și adăugați usturoiul pisat. Sotați usturoiul aproximativ 1 minut și adăugați peste creveții. Lăsați pe foc 3-5 minute până devin creveții rozalii (nu trebuie să se facă de tot).


Scoateți creveții din cratiță – fără unt și usturoi. În locul lor turnați sosul mai devreme obținut și aduceți-l la fierbere, la foc, mic, amestecând timp de 4 minute și apoi alte 6 lăsând-ul să se îngroașe.


Dați de pe foc și adăugați brânza și parmezanul. Acoperiți și lăsați deoparte timp de 5 minute. Adăugați creveții în sos și lăsați-i acoperiți timp de alte 5 minute.


Se servesc cu ce tip de paste doriți.


Foto: creveți în sos alfredo / 123rf.com




Ultimele retete