Retete culinare

Culori asortate

Culori asortate

Timp de preparare: 30 min Gata in: 30 min

INGREDIENTE
  1. 1 1/2 kg ardei roşii, galbeni şi verzi
  2. 1 legatura cimbru
  3. 1/2 litru oţet
  4. 1 lingura zahăr
  5. 700 ml apă
  6. 1 lingurita sare
  7. 2 linguri boabe de piper
MOD DE PREPARARE

Mod De Preparare


1. Ardeii se spală, se taie pe jumătate, se curăţă de seminţe şi se taie pe lung, în felii subţiri.




2. Oţetul, apa, zahărul, sarea şi boabele de piper se pun într-o oală şi se lasă să fiarbă la foc potrivit.


3. Se pun bucăţile de ardei în saramură şi se lasă la înmuiat circa 3 minute. Se scot şi se pun în borcane, alternându-se în funcţie de culoare. Printre bucăţile de ardei se pun fire de cimbru.


4. Saramura se strecoară şi se mai fierbe o dată. Se toarnă apoi în borcane peste ardei. Borcanele se închid ermetic şi se lasă la răcit. Se ţin închise 4-6 săptămâni.




Ultimele retete