Retete culinare

Cum faci gazpacho cu creveţi

Cum faci gazpacho cu creveţi

1 castravete 1/2 ceapa rosie 1 legatura patrunjel 1 ardei rosu 1 catel de usturoi 1 lamaie verde 1/4 ceasca ulei de masline 1/4 ceasca otet balsamic 2 cesti suc de rosii sare, piper, dupa gust 16 bucati creveti cruzi decorticati

INGREDIENTE
  1. 1 castravete
  2. 1/2 ceapa rosie
  3. 1 legatura patrunjel
  4. 1 ardei rosu
  5. 1 catel de usturoi
  6. 1 lamaie verde
  7. 1/4 ceasca ulei de masline
  8. 1/4 ceasca otet balsamic
  9. 2 cesti suc de rosii
  10. sare, piper, dupa gust
  11. 16 bucati creveti cruzi decorticati
MOD DE PREPARARE

Mod De Preparare


Învaţă să prepari o reţetă delicioasă de gazpacho cu creveţi, urmând secretele bucătarilor din Spania.




Mod de preparare:


Combină toate ingredientele, în afară de creveţi, într-un blender sau robot de bucătărie şi amestecă la viteză mare, câteva zeci de secunde, până obţii o pastă groasă.


Gustă şi asezonează cu sare şi piper, dacă este nevoie. Dă la rece cât timp prepari creveţii.


Încinge două linguri de ulei de măsline într-o tigaie, la foc mediu. Adaugă creveţii şi sotează, până ce devin roz şi se strâng, circa 4 minute.


Sărează şi piperează şi dă deoparte, de pe foc.


Ia supa gazpacho cu un polonic şi toarnă în castroane transparente. Pune deasupra 3-4 creveţi sotaţi şi serveşte cu o frunză de busuioc.




Ultimele retete