Retete culinare

Cum faci lipie de casă

Cum faci lipie de casă

1 ceasca apa calduta 2 lingurite drojdie uscata 3 cesti faina 2 lingurite sare 2 linguri ulei de masline

INGREDIENTE
  1. 1 ceasca apa calduta
  2. 2 lingurite drojdie uscata
  3. 3 cesti faina
  4. 2 lingurite sare
  5. 2 linguri ulei de masline
MOD DE PREPARARE

Mod De Preparare


Învaţă să prepari o lipie orientală, numai bună pentru reţetele cu iz exotic, cum ar fi mâncarea libaneză sau indiană.




Mod de preparare:


Amestecă apa şi drojdia şi lasă-le să stea câteva minute. Adaugă 2 ½ ceşti de făină, sare şi puţin ulei de măsline. Amestecă până obţii un aluat sfărâmicios. Frământă aluatul pe o suprafaţă pudrată cu făină, până devine elastic. Lasă aluatul la crescut, circa 2 ore, până se dublează în volum.


Rupe circa 8 bucăţi din aluat şi turteşte-le cu un făcăleţ sau cu mâna.


Coace lipiile în cuptor la foc maxim (220 grade C) circa 3 minute, până se umflă ca o gogoaşă. Se servesc imediat cu humus sau alte preparate cu sos.




Ultimele retete