Retete culinare

Cum să faci quiche lorraine

Cum să faci quiche lorraine

250 g faina 5 oua 125 g unt rece 1 praf sare 2 linguri apa rece 250 g bacon 100 g Emmentaler 250 g smantana 1 praf piper alb 1 praf nucsoara

INGREDIENTE
  1. 250 g faina
  2. 5 oua
  3. 125 g unt rece
  4. 1 praf sare
  5. 2 linguri apa rece
  6. 250 g bacon
  7. 100 g Emmentaler
  8. 250 g smantana
  9. 1 praf piper alb
  10. 1 praf nucsoara
MOD DE PREPARARE

Mod De Preparare


Învaţă să prepari o quiche lorraine ca în Sudul Franţei, cu bacon şi nucşoară aromată.




Mod de preparare:


Prăjeşte bacon-ul fără să adaugi ulei în plus, eventual, poţi folosi o tigaie non-aderentă.


Amestecă făina cu un ou, sare şi unt rece şi frământă bine aluatul format. Dacă este nevoie, adaugă câţiva stropi de apă, pentru a lega aluatul. Se lasă la frigider minim 3 ore, sau chiar peste noapte.


Se întinde aluatul cu un sucitor şi se pune într-o tavă de tarte, cu marginea ondulată.


Se dă la rece 10 minute şi se coace încă 10-15 minute la foc mediu.


Se amestecă smântâna cu ouă, sare, piper şi nucşoară.


Se umple tarta cu bacon, brânza rasă, crema de smântână şi se coace la foc mediu circa 30 de minute.




Ultimele retete