Retete culinare

Desert: Cremă de zahăr ars cu nucă de cocos

Desert: Cremă de zahăr ars cu nucă de cocos

Timp de preparare: 40 min Timp de gatire: 30 min Gata in: 1 ore, 10

INGREDIENTE
  1. 1 pachet nucă de cocos
  2. 6 ouă
  3. 150 g zahăr
  4. 3 pliculete zahăr vanilat
  5. 1 praf sare
  6. 1 litru lapte
MOD DE PREPARARE

Mod De Preparare


1. Se pune laptele la fiert cu nuca de cocos, 100 g zahăr şi cele 3 plicuri de zahăr vanilat. 2. Între timp, se face caramelul cu restul de zahăr, apoi se toarnă în forma dorită şi se aşteaptă să se răcească. 3. După ce laptele a dat în clocot, se ia cratiţa de pe foc şi se bat cele 6 ouă, apoi se adaugă în lapte, amestecând încontinuu cu telul. Compoziţia se toarnă imediat peste caramel. 4. Vasul cu această compoziţie se pune într-o cratiţă sau tavă mai mare, în care se pune apă. Se dă la cuptor, la aproximativ 180°C, timp de 40 de minute. 5. După ce crema s-a răcit, se răstoarnă pe un platou.






Ultimele retete