Retete culinare

Desert: SOUFFLÉ DE CIOCOLATĂ

Desert: SOUFFLÉ DE CIOCOLATĂ

150 g ciocolată amăruie 300 ml lapte 300 ml frişcă lichidă 150 g zahăr farin 125 g unt 150 g făină 2 linguri cacao pudră 1 bucata păstaie de vanilie 8 bucata ouă 100 ml lichior de migale sau amaretto zahăr pudră pentru ornat

INGREDIENTE
  1. 150 g ciocolată amăruie
  2. 300 ml lapte
  3. 300 ml frişcă lichidă
  4. 150 g zahăr farin
  5. 125 g unt
  6. 150 g făină
  7. 2 linguri cacao pudră
  8. 1 bucata păstaie de vanilie
  9. 8 bucata ouă
  10. 100 ml lichior de migale sau amaretto
  11. zahăr pudră pentru ornat
MOD DE PREPARARE

Mod De Preparare


1. Se taie ciocolata amăruie cubuleţe, se pune într-un vas şi se topeşte la baie de aburi. Se adaugă untul şi lichiorul de migdale. Se opreşte focul şi se lasă deasupra aburilor. 2. Separat, se cerne făina, cacaua, se adaugă zahărul, ouăle, laptele şi frişca lichidă, apoi se fierb amestecându-se continuu să nu se lipească. Se pune şi păstaia de vanilie şi se lasă câteva minute. 3. Se amestecă cele două compoziţii şi se pun în formele de ceramică. Se presară zahăr pudră şi se coc.






Ultimele retete