Retete culinare

Dovlecei în oţet

Dovlecei în oţet

Timp de preparare: 15 min Timp de gatire: 30 min Gata in: 45

INGREDIENTE
  1. 2 kg dovlecei
  2. 1 lingurita zahăr
  3. 1 lingurita sare
  4. oţet de 9°
  5. crenguţe mărar
MOD DE PREPARARE

Mod De Preparare


Dovlecei în oţet – o conservă ca la mama acasă pe care trebuie să o ai în cămară. Încearcă această reţetă!


1.   Dovleceii spălaţi se taie felii. Apoi se pun în borcane (cu o linguriţă de sare şi de zahăr pentru fiecare borcan în parte). Se pun crenguţe de mărar în fiecare borcan.




2.   Se diluează o parte de oţet în două părţi de apă şi se toarnă peste dovlecei.


3. Se astupă borcanele şi se fierb 30 de minute din momentul în care apa a dat în clocot.




Ultimele retete