Retete culinare

Drăcușori cu ciocolată a la Jamie

Drăcușori cu ciocolată a la Jamie

50 g unt 200 g ciocolata neagra 70% 400 ml lapte condensat 25 g migdale tocate 200 g faina 1/2 plic praf de copt 100 g bomboane crocante de ciocolata sau cu cereale 50 g ciocolata alba

INGREDIENTE
  1. 50 g unt
  2. 200 g ciocolata neagra 70%
  3. 400 ml lapte condensat
  4. 25 g migdale tocate
  5. 200 g faina
  6. 1/2 plic praf de copt
  7. 100 g bomboane crocante de ciocolata sau cu cereale
  8. 50 g ciocolata alba
MOD DE PREPARARE

Mod De Preparare


Jamie Oliver știe cel mai bine cum să facă dulciurile să pară o joacă de copii. Vezi rețeta lui Jamie pentru 'drăcușori' cu ciocolată delicioși.
Mod de preparare:


Topește untul și ciocolata pe bain marie sau pe foc foarte mic, amestecând mereu. Dă deoparte și adaugă laptele condensat , apoi migdalele și făina în ploaie. Adaugă un praf de sare și amestecă bine. Dă la frigider 20-30 de minute.


Scoate pasta din frigider și amestecă cu bomboanele crocante de ciocolată (sau fulgi de ciocolată) și ciocolata albă cioburi mai mari.


Încinge cuptorul la foc mediu 170 de grade și formează 24 de biluțe din aluatul cu ciocolată.


Unge o tavă mare de fursecuri cu ulei și tapetează cu hârtie de copt. Pune fiecare biluță pe hârtia de copt și turtește cu podul palmei, până obții niște prăjiturele mai groase. Coace drăcușorii lui Jamie Oliver circa 12 minute, apoi scoate-i din tavă și lasă la răcit pe un grătar.


Dacă vrei ca drăcușorii să fie și mai răutăcioși, picură ciocolată topită peste ei, sau lipește-i doi câte doi, ca într-un pupic cu cremă de ciocolată, înghețată sau Nutella la mijloc.
Ultimele retete