Retete culinare

Ferrero Rocher de casă

Ferrero Rocher de casă

Timp de preparare: 20 min Timp de gatire: 60 min Gata in: 80

INGREDIENTE
  1. 270 g napolitane cu alune, sfărâmate
  2. 270 g alune de pădure tocate mărunt
  3. 290 g cremă de ciocolată (Nutella)
  4. 100 g chipsuri de cioocolată semidulci
  5. 1 linguriță ulei de cocos/vegetal
  6. 125 g alune prăjite tocate fin
MOD DE PREPARARE

Mod De Preparare


Deoarece acelea din comerț au preț destul de piperat pentru noi, muritorii de rând, am decis să găsim o rețetă prin care să le putem reproduce, acasă. Aici este și e mai simplă decât crezi. Doar fă-o și te vei convinge, nici că vei mai cumpăra gata făcute, de acum încolo!
Tapetează o tavă cu hârtie pergament.


Începem cu umplutura, desigur. Sfarămă napolitanele și pune-le într-un castron. Combină cu crema de ciocolată și alunele, amestecă bine (vei obține o compoziție lipicioasă). Dă rezultatul la frigider timp de 30 de minute, ca să se întărească, desigur. Formează biluțe de mărimea unei lingurițe, pune-el în tavă și dă-le la congelator 15 minute.


Între timp, amestecă ciocolata și uleiul într-un vas și dă-l la cuptorul cu microunde timp de 30 de secunde, să se topească. Adaugă alunele prăjite și amestecă.  După ce trec cele 15 minute, scoate bomboanele  din congelator și procedează după cum urmează: înfige o scobitoare (sau o furculiță) în bomboană și dă-o prin crema de ciocolată cu alune, până termini cu toate. Pune-le înapoi pe tavă și mai dă-le la frigider pentru cel puțin 15 minute înainte de servire.


Alte rețete celebre de casă


Twix gigant din 3 ingrediente


Bounty din 3 ingrediente


Bomboane Raffaello cu cocos


Foto: 123rf.com
Ultimele retete