Retete culinare

Fulg de nea

Fulg de nea

Timp de preparare: 120 min Timp de gatire: 90 min Gata in: 3 ore, 30 min

INGREDIENTE
  1. 400 g stafide
  2. 200 g rahat cu aromă de lămâie şi portocale sau jeleuri tocate cubuleţe
  3. 100 g curmale tocate mărunt
  4. 100 ml coniac
  5. 400 g unt
  6. 8 ouă
  7. 100 g zahăr brun
  8. 2 linguri miere fluidă
  9. 1 lingura praf de scorţişoară
  10. 1 lingura nucşoară
  11. 400 g făină
  12. 1 plic praf de copt
  13. 100 g migdale sau alune nesărate pisate
  14. 100 g nuci pisate
  15. 40 g coajă rasă de portocală
  16. 250 g glazură cu aromă de lămâie din comerţ
MOD DE PREPARARE

Mod De Preparare


1. Stafidele se amestecă cu bucă-ţelele de rahat şi curmalele, se toarnă peste ele coniac şi se dau deoparte.




2. Untul se freacă spumă cu zahărul şi ouăle. Se adaugă mierea, scorţişoara, nucşoara, coaja de porto­cală, apoi, treptat, făina şi praful de copt. Nucile şi migdalele sau alunele prăjite se adaugă la sfârşit, după ce se pun şi stafidele, bucăţelele de rahat şi curmalele, scurse de coniac.


3. Se preîncălzeşte cuptorul. Într-o formă de tort, cu diametrul de 26 cm, se toarnă compoziţia şi se dă la cuptor, la foc mic, pentru aproximativ o oră şi jumătate. Dacă prăjitura capătă o nuanţă maronie prea devreme, se acoperă cu folie de aluminiu. Se scoate din cuptor şi se lasă la răcit.


4. La final, se prepară glazura de lămâie con­form instrucţiunilor de pe ambalaj. Se decorează după gustul şi imaginaţia fiecăruia.




Ultimele retete