Retete culinare

Fursecuri cu cafea instant şi ciocolată

Fursecuri cu cafea instant şi ciocolată

Timp de preparare: 35 min Timp de gatire: 15 min Gata in: 50 min

INGREDIENTE
  1. 150 g unt
  2. 150 g zahăr pudră
  3. 1 ou
  4. 100 g făină
  5. 1 lingurita cafea solubilă (ness)
  6. 30 g ciocolată rasă
  7. 70 g nucă tocată mărunt
  8. 6 linguri Cola
  9. 3 linguri zahăr pudră
  10. bomboane pentru ornat
MOD DE PREPARARE

Mod De Preparare


1. Se amestecă untul cu zahărul pudră, apoi se adaugă nessul şi ciocolata rasă. Când nu se mai simte zahărul, se adaugă oul, nuca, făina şi 3 linguri de Cola.




2. Se lasă aluatul 5 minute să se odihnească, apoi se formează fursecuri mici, cu diametrul de aproximativ 5 cm, care se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc în cuptorul încins, la foc potrivit, timp de 12-15 minute.


3. Pentru glazură, se pun într-o farfurie 3 linguri de zahăr pudră şi 3 linguri Cola. Se amestecă circular, până se topeşte zahărul şi se obţine o cremă, cu care se ornează fursecurile coapte. Deasupra se presară bomboane şi se lasă 2-3 ore, până se întăreaşte glazura.




Ultimele retete