Retete culinare

Ghetuţe cu ciocolată

Ghetuţe cu ciocolată

Timp de preparare: 50 min Timp de gatire: 10 min Gata in: 60 min

INGREDIENTE
  1. 200 g unt
  2. 200 g zahăr
  3. 2 pachete zahăr vanilat
  4. 1 ou
  5. 2 gălbenuşuri
  6. 2-3 linguri lapte
  7. 50 g migdale
  8. 2 linguri cacao
  9. 100 g ciocolată
  10. 50 g unt
  11. 100 g ciocolată albă
  12. bomboane pentru ornat
  13. 1/2 pachet praf de copt
  14. 300 g făină
MOD DE PREPARARE

Mod De Preparare


1. Se bat gălbenuşurile cu oul, zahărul, zahărul vanilat şi laptele, până se topeşte tot zahărul. Se adaugă untul frecat spumă şi se împarte compoziţia în două. Făina se amestecă cu praful de copt.




2. Jumătate din crema de unt se amestecă cu migdalele măcinate şi jumătate din făină, iar cealalată jumătate se amestecă cu cacaua şi restul de făină. Cele două aluaturi se frământă separat, se acoperă cu folie transparentă şi se păstrează la rece 30 minute.


3. Aluaturile se întind în foi groase de 4-5 mm şi se taie în forme mici, care se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coc în cuptorul încins, la foc iute, 10-12 minute.


4. Pentru glazură, se amestecă deasupra unui vas cu apă fierbinte ciocolata rasă cu câte 25 g unt. Se toarnă pe fursecurile coapte şi se ornează cu bomboane.




Ultimele retete