Retete culinare

Gogoşi cu dovlecel la cuptor

Gogoşi cu dovlecel la cuptor

2 oua 1 ceasca zahar 1/2 ceasca ulei 2 lingurite esenta vanilie 1 ceasca dovlecel ras fin 1 lingura coaja de portocala rasa 2 cesti faina 2 lingurite praf de copt 1/2 lingurite bicarbonat de sodiu 1 praf sare 2 prafuri scortisoara 1 praf nucsoara

INGREDIENTE
  1. 2 oua
  2. 1 ceasca zahar
  3. 1/2 ceasca ulei
  4. 2 lingurite esenta vanilie
  5. 1 ceasca dovlecel ras fin
  6. 1 lingura coaja de portocala rasa
  7. 2 cesti faina
  8. 2 lingurite praf de copt
  9. 1/2 lingurite bicarbonat de sodiu
  10. 1 praf sare
  11. 2 prafuri scortisoara
  12. 1 praf nucsoara
  13. 1/2 ceasca frisca lichida grasa rece
  14. 100 g ciocolata
  15. 1 lingura amidon
  16. a praf sare
  17. 1 ceasca fistic, fulgi ciocolata, bomboane cip, etc
MOD DE PREPARARE

Mod De Preparare


Învaţă să prepari nişte gogoşi inedite, care conţin dovlecel şi pe care le poţi desăvârşi cu topping de ciocolată, după ce le-ai copt în cuptor.




Mod de preparare:


Amestecă într-un castron ouăle cu mixerul, până devin pufoase, apoi adaugă treptat zahărul, uleiul, esenţa de vanilie, dovleceii raşi şi coaja de portocale.


Într-un alt castron amestecă făina cernută, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea şi condimentele.


Amestecă încet prafurile cu compoziţia umedă, până la omogenizare.


Toarnă compoziţia în forme rotunde antiaderente (silicon, teflon, etc), astfel încât aluatul să nu depăşească jumătatea vasului.


Dă la cuptor 10-11 minute, la foc mediu, până ce gogoşile cu dovlecel trec testul scobitorii. Lasă gogoşile la răcit, repetă până termini aluatul, în funcţie de dimensiunile formelor.


Prepară glazura de ciocolată: pune într-un vas mic frişca lichidă, ciocolata, amidonul şi sarea şi fierbe la foc mic. Când ciocolata s-a topit integral, amestecă bine şi dă deoparte pentru 15 minute.


Toarnă sosul de ciocolată peste gogoşile cu dovlecei şi presară topping-uri în stil american, sau consumă după ce s-au răcit.




Ultimele retete