Retete culinare

Gogoşi mănăstireşti

Gogoşi mănăstireşti

Timp de preparare: 30 min Timp de gatire: 30 min Gata in: 60

INGREDIENTE
  1. 1 kg făină
  2. 1 cub drojdie proaspătă
  3. 150 g margarină
  4. 250 ml apă minerală
  5. 250 g zahăr
  6. ulei pentru prăjit
  7. sare
  8. zahăr pudră amestecat cu scorţişoară
MOD DE PREPARARE

Mod De Preparare


 Gogoşi mănăstireşti foarte bune după o reţetă românească autentică.




1. Din cantitatea de făină se lasă deopar­te circa o cană, iar restul se cerne într-un vas. Zahărul se dizolvă în apă minerală, iar drojdia cu 2 linguri de apă călduţă. Se toarnă apoi ambele lichide peste făină.


2. Se adaugă margarina caldă, restul făinii oprite şi sarea şi se frământă bine, bine până ce se obţine un aluat omo­gen. Se lasă să crească până îşi dublează volumul.


3. Apoi, aluatul se întinde cu sucitorul, se taie rondele cu gura unui pahar şi se prăjesc în baie de ulei.


4. Se scot gogoşile pe şerveţele de hârtie şi, după ce se răcesc, se presară cu zahăr pudră amestecat cu scorţişoară.




Ultimele retete