Retete culinare

Guguluf de iarnă

Guguluf de iarnă

Timp de preparare: 90 min Timp de gatire: 50 min Gata in: 2 ore, 20 min

INGREDIENTE
  1. 250 g unt la temperatura camerei
  2. 250 g zahăr
  3. 1 plic zahăr vanilat
  4. 6 ouă
  5. 500 g făină
  6. zahăr pudră pentru ornat
  7. 1 plic praf de copt
  8. 125 ml lapte
  9. zeama de la o lămâie
  10. 100 g stafide
  11. 100 g caise uscate tocate mărunt
  12. 50 g migdale sau nuci pisate
  13. unt şi pesmet pentru tapetat forma de copt
MOD DE PREPARARE

Mod De Preparare


1. Forma specială pentru guguluf se unge din belşug cu unt şi se tapetează cu pesmet.




2. Se încălzeşte cuptorul la foc potrivit.


3. Untul se freacă bine cu zahărul şi zahărul vani­lat. Se adaugă ouăle, unul câte unul şi se freacă bine, până se topeşte zahărul. Se încorporează treptat făina, praful de copt, 4 linguri de lapte, până se obţine un aluat omogen. Se adaugă şi zeama de lămâie, stafidele, caisele şi nucile sau migdalele.


4. Se pune compoziţia în forma de copt şi se dă la cuptor, la foc potrivit, pentru aproximativ 50 minute. Se scoate apoi din cuptor, se lasă la răcit, se scoate din formă şi se pudrează cu zahăr.




Ultimele retete