Retete culinare

Hamburger ca la mama

Hamburger ca la mama

Timp de preparare: 40 min Timp de gatire: 30 min Gata in: 1 ore, 10

INGREDIENTE
  1. 600 g carne tocată amestec porc cu vită
  2. sare
  3. piper
  4. 5-6 cartofi
  5. roşii
  6. 2-3 felii pâine înmuiate în lapte
  7. 1 gălbenuş
  8. castraveţi
  9. măsline (pentru decor)
  10. 1-2 linguri ulei
  11. boia dulce
  12. ulei pentru prăjit
MOD DE PREPARARE

Mod De Preparare


1. Se pune carnea tocată într-un bol şi se amestecă cu gălbenuşul de ou, sarea, piperul şi miezul de pâine înmuiat în lapte.




2. Compoziţia se frământă câteva minute şi se lasă la rece acoperită cu o folie de plastic. Între timp, se curăţă cartofii, se spală, se taie rondele şi se prăjesc în uleiul foarte bine încins.


3. După ce au căpătat culoarea aurie, se scot şi se presară pe deasupra boia dulce, sare şi un praf de piper.


4. Se pune grătarul să se încingă şi, între timp, cu mâinile umede, se pregătesc hamburgerii. Se pun pe grătarul încins, se întorc la interval de 10-15 minute de pe o parte pe cealaltă şi se servesc calzi cu garnitură de cartofi prăjiţi şi salată sau ornaţi cu roşioare, castraveţi şi măsline.




Ultimele retete