Retete culinare

Îngheţată de gutui cu stafide şi migdale

Îngheţată de gutui cu stafide şi migdale

Timp de preparare: 25 min Gata in: 25 min

INGREDIENTE
  1. 2 borcane cu compot de gutui
  2. coaja de la o lămâie
  3. 4 linguri miere de albine
  4. 1 lingurita coajă de portocală rasă
  5. scorţişoară
  6. 200 g smântână pentru frişcă
  7. unt
  8. 4 lingurite stafide
  9. 2-3 linguri rom
  10. 2 linguri nuci sau migdale
MOD DE PREPARARE

Mod De Preparare


1. Se scot gutuile din compot şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Feliile cele mai frumoase se păstrează, iar restul, aproximativ jumătate din cantitate, se pasează. Se amestecă cu 3 linguri de miere, coaja de lămâie, o linguriţă de coajă de portocală şi jumătate de linguriţă de scorţişoară şi se mixează.




2. Separat, într-un alt vas, se bate frişca. Se înglobează în piureul de gutui, apoi se pune într-un vas de metal şi se dă la frigider pentru 2 ore, amestecânddincândîncând. Stafidele se spală, se curăţă şi se lasă la macerat într-o ceaşcă cu rom.


3. Feliile de gutuie, bine scurse, se prăjesc puţin într-o tigaie cu unt. Se pun apoi în cupe, se presară stafidele şi se toarnă sirop din compot, fără să le acopere. Deasupra se pune câte o cupă de îngheţată şi se ornează cu glazură de nucă.


4. Pentru glazura de nucă, se amestecă nucile tocate cu o lingură miere şi puţin sirop din compot, doar cât să poată curge.




Ultimele retete