Retete culinare

Înghețată Tiramisu

Înghețată Tiramisu

200 g frișcă lichidă 2 fiole esențe de vanilie 3 albușuri de ou 150 g zahăr pudră 100 ml cafea tare 70 ml cognac sau rom 1 fiolă esență de cafea cacao pentru decorat pișcoturi pentru decorat 250 g mascarpone

INGREDIENTE
  1. 200 g frișcă lichidă
  2. 2 fiole esențe de vanilie
  3. 3 albușuri de ou
  4. 150 g zahăr pudră
  5. 100 ml cafea tare
  6. 70 ml cognac sau rom
  7. 1 fiolă esență de cafea
  8. cacao pentru decorat
  9. pișcoturi pentru decorat
  10. 250 g mascarpone
MOD DE PREPARARE

Mod De Preparare


Până acum nu am întâlnit om care să refuze o porție (maaare, cremosă și aromată) de Tiramisu. Ce ziceți, atunci, de o versiune înghețată a acestui minunat desert italienesc? Să învățăm să îl facem!




Într-un bol adânc amestecați cu mixerul albușurile cu zahărul tos, până capătă o constituție omogenă, cremoasă. Puneți mascarpone și amestecați cu o spatulă sau o lingură de lemn, nu cu mixerul. Adăugați, încet și pe rând, frișca lichidă, cafeaua, esențele (și, opțional, cognac sau rom) și amestecați până obțineți o cremă omogenă.


Puneți crema într-o caserolă și dați la congelator. Până îngheață, desigur. La servire, puteți decora pe deasupra cu pudră de cacao, boabe de cafea și pișcoturi.


 


 




Ultimele retete